Transkulturní kafe: LS 2022

Jana Karlová

Úvodní fotka:

Transkulturní kafe: LS 2022

Novinka

01/03/2022

zveme vás na TRANSKULTURNÍ KAFE! (Otevřené) diskuzní setkání většinou pořádáme v (zavřeném) bufetu u hlavního vchodu do budovy A, v případě krásného počasí na terase před vchodem. Případné aktualizace budou na facebookovém profilu Transkulturní komunikace.
Počítáme s tím, že nejsnáz si přijdou nad kávou nebo čajem popovídat denní studenti, setkání je ale otevřené úplně všem.
Podpořte snahu o ekologickou odpovědnost vlastními hrnky a termoskami. Těsně před akcí se můžete stavit pro horkou vodu v kanceláři u Jany Karlové.

středa 14:14 – 15:15

2. března 2022 /// UKRAJINA: TRANSKULTURNÍ NE-KOMUNIKACE /// společně o válce na Ukrajině, výzvách, stereotypech, o tom, co můžeme dělat konkrétně my

16. března 2022 /// CESTY DO NEZNÁMA /// Nepál, Faerské ostrovy a Litva. Naši studenti – Michaela Jaterková, Lucie Lejsková a Lukáš Nosek. O různých typech cest do zahraničí; o tom, na co se jeli podívat – a co viděli; jaké bylo překročení hranice “všednosti”; jestli se podařilo podívat se na věci a lidi kolem (nebo na sebe) z nového úhlu pohledu.

6. dubna 2022 /// PAVLÍNA KRÁLÍKOVÁ, LUCIE STRACHOVÁ /// první magisterské absolventky o studiu, osobním rozvoji, projektech, objevech, zaměstnání – a „k čemu ta Transkulturní komunikace vlastně je“.

20. dubna 2022 /// CESTA PO UKRAJINĚ 2021 /// vyprávění o cestě na Ukrajinu, kterou se svými kamarády podniknul věčný student našeho oboru Petr Čapek na konci roku 2021. Petr nám ukáže fotky z cesty, při které navštívil Kyjev, partnerské město Hradce Králové Černigov a také oblast kolem jaderné elektrárny Černobyl. Kromě těch známých slibujeme i několik méně známých příběhů /// kvůli technice se sejdeme v učebně A27

27. dubna 2022 /// MICHAL STRNADEL /// absolvent bc. Transkulturní komunikace a Mgr. Filosofie na FF UHK, kde je aktuálně doktorandem. Na Ministerstvu vnitra ČR se věnuje digitalizaci cizinecké problematiky. V současné době je členem týmu, který koordinuje informační strategii vůči občanům Ukrajiny v souvislosti s krizí na Ukrajině. Jsme nadšení, že si na nás udělal čas a společně se (opět) pokusíme říci, „k čemu ta Transkulturní komunikace vlastně je”.

kontakt /// jana.karlova@uhk.cz
Photo by Jack Carter on Unsplash

Úvodní fotka:

Transkulturní kafe: LS 2022